12 Feb

Geocaching

12/2 - 2014, 11:35

Förra veckan var jag och J på en föreläsning (”Nördcafé”) om geocaching som anordnades av Datamuseet här i Linköping. En van geocachare vid namn Hans Persson (pinkunicorn) berättade om sin hobby och varför den tilltalar honom, och inte minst berättade han om hur man utövar denna ädla sport. Det går kort och gott ut på att hitta gömda skatter som ligger lite här och var över hela världen med hjälp av GPS.

Jag har hört talas om geocaching innan men har inte riktigt orkat sätta mig in i hur det går till trots att det verkat som en rolig hobby, så därför såg jag fram emot denna föreläsning lite extra mycket. Både jag och J blev inspirerade nog att skapa ett gemensamt konto på geocaching.com när vi kom hem och letade upp vår första gemensamma cache redan dagen efter. Efter lite velande blev vårt användarnamn ”OddOods”, vilket kan låta lite konstigt om man inte tittat på de nyare säsongerna av Doctor Who.

Jag tycker om att man själv kan välja svårighetsgrad på sitt geocachande, så varesig man är extremsportare eller bara vill ta en söndagspromenad kan man ägna sig åt denna hobby. Information om hur man geocachar hittar man bland annat på denna sida.

När man har blivit lite mer erfaren inom geocaching är det nog dags att börja placera ut skatter själv. Det vore roligt att sätta ut några i Timmernabben, har redan börjat klura på vad man skulle kunna göra för kluriga gömmor.

På bilden nedan ser ni resultatet av att jag har bott ensam hela helgen, och därför passat på att testa en massa nya recept. Det blev både biskvier och macarons, men bilden visar endast mina kokos- och hasselnötsmacarons som jag experimenterade fram. Fina, men framförallt goda!

Hasselnötsmacarons och kokosmacarons

Kategori Annat, Bakning

Kommentarer (2)

SpeLinnea 12/2 - 2014, 12:46

Jäkla fina macarons! Har själv börjat virka några. Jag har hittills gjort en (1) macaron. Men ändå! :D

Har också skapat mig ett konto för geocaching för några månader sen, men det är ju först nu som det egentligen känns som att det börjat bli en idé att leta efter några, det är så jäkla mörkt annars.

Hugz

    Annie 12/2 - 2014, 13:07

    Tack! Jag har också virkat en macaron en gång, om man fyller dem med kattmynta blir det en söt kattleksak :D

    Vad roligt att du också har ett konto! Har du hittat några caches än? Hoppas att jag lyckas hålla liv i geocachandet under sommaren iallafall, och att det kan motivera en till att gå ut lite mer och inte bara sitta inne och dega. Man får spara några night caches till vinterhalvåret!

Vad vill du säga?