3 Feb

En bra titel om virkning och annat

3/2 - 2014, 00:32

Macarons med karamellkräm

För att börja där jag slutade senast, PeppCon var verkligen jätteroligt att få vara del av. Under den där helgen i september träffade jag många nya trevliga människor (som jag hoppas att jag får chansen att träffa igen nästa år!), och sålde många amigurumis såklart! Jag fick många fina kommentarer om mina amigurumis och min då nyinköpta iZettle fungerade över förväntan. Under PeppCon sålde jag också garn åt garnbutiken YlloTyll i Uppsala, och virkmönster till några av mina amigurumis finns nu att köpa på YlloTylls webbshop eller i butik!

De senaste veckorna har jag lagt ner lite extra energi på min Etsy-butik. Jag har bland annat bytt namn på butiken till ”Gemugurumi” (ordlek med japanskans ord för ”spel” (”gēmu”) och ”amigurumi”), samt lagt upp en del färdigvirkade amigurumis. Virkmönstren har jag nu lagt upp som ”digital downloads”, vilket innebär att man får tillgång till PDF-mönstren direkt när man betalat dem. Smidigt både för mig och för kund!

Angående den jättestora bilden ovan är det resultatet av mormors och mitt senaste samarbete, maracons med karamellfyllning. Trots att vi båda var riktigt slitna dagen då vi bakade lyckades vi få till en hel hög vackra och goda macarons! Receptet vi använde kommer från Macaronica, och karamellkrämen fick bli en improvisation med två andra recept som vägledning. Jag borde lägga till ”bakning” som en kategori här på bloggen snart…

Hösten var för övrigt väldigt jobbig av olika anledningar. Nytt år nya tag..?

Kategori Bakning, Virkning

Kommentarer (0)

Vad vill du säga?