18 Okt

Ett litet, litet spöke

18/10 - 2012, 15:01

Mitt i jobbsökandet har jag lyckats trolla fram ett litet spöke, lagom till halloween och allt! Om missade det så är figuren inspirerad av rasen Boo från Mario-universumet.

En sak som jag blev extra nöjd med var att jag lyckades göra hela kroppen i ett stycke, det vill säga att svansen inte är en separat del som behöver monteras på kroppen. Svängar är alltid lite jävliga att få till tycker jag, men det är helt klart värt att lägga lite extra tid på att virka en sväng då montering inte är min grej.

Detta mönster är superbra tycker jag, då man kan göra så många variationer. Om man virkar en krona till spöket blir det en King Boo, om man virkar i grönt garn kan man göra Lady Bow, och så kan man göra en Shy Boo om man ändrar ansiktsuttrycket. Ett multimönster, helt enkelt!

Någon som är sugen på att testvirka när mönstret är färdigt?

Kategori Virkning

Kommentarer (6)

SpeLinnea 18/10 - 2012, 16:51

Ååh jag vill jättegärna men vet inte om jag har tid! :( Har länge velat göra en Boo, så himla fin han blev! Virkade du själva svängen eller sydde du fast ett ”veck” så att det böjde sig? Oavsett vilket bedårande litet spöke! :)

SkumTOMten 18/10 - 2012, 17:10

Nu till den stora frågan! Vad händer när du vänder ryggen till?

Annie 19/10 - 2012, 10:49

@SpeLinnea Jag virkade hela svängen, inget hokus pokus här inte : ) Fastän sen får man ju forma till den lite med vadd och sånt på rätt ställen. Du kan få mönstret ändå när det är färdigt, även om du inte hinner testvirka. Jag ska nog ändå virka ett antal spöken själv för att visa att man kan variera mönstret!

@SkumTOMten Jag har inte vågat än! Det här spöket vägrar ju bli rädd när man ser honom i ögonen, men han rör sig ju iaf inte mot mig. Om jag vänder ryggen till är jag rädd för att det ska bli nån slags Slender-effekt. Vart är Tubba Blubba när man behöver honom??

Danja 21/5 - 2013, 20:37

OMG (out to date i know)
Men OMG. Jag vill så göra en Boo!

Ida 1/6 - 2013, 18:41

Vilken fin! :) har du något mönster man kan få?

    Annie 25/9 - 2013, 12:07

    Hejsan Ida! Jag har precis gjort färdigt den svenska versionen av detta virkmönster, så så fort jag gjort den amerikanska versionen färdig finns det att hitta i min Etsybutik!

Vad vill du säga?