25 Jun

Min kropp var redo, men…

25/6 - 2012, 13:34

Efter en stressig rapportskrivarperiod fylld av ångest och förtvivlan inför redovisningen av examensarbetet är jag nu (så gott som) klar med mina studier som webbprogrammerare. Några till kurser här och där lär jag nog läsa, men jag hoppar inte på nån lång utbildning på ett tag. På kvällen efter redovisningen hade vi klassträff i Kalmar, vilket var extremt roligt då jag fick träffa alla röster (dvs campusstudenter) jag hört på lektionerna i två års tid. De var mycket större i verkligheten än på datorskärmen, rösterna mindre brusiga och deras ansikten var inte heller lika suddiga. Jag fick också chansen att träffa en del andra distansstudenter, bland annat Andreas Larsson (aka Mr Awesome) som jag spenderat många timmars buggletande och allmänt gnällande på allt från JavaScript till undervisningssätt tillsammans med.

Som examenspresent till mig själv köpte jag ett Playstation 3 med spelet ”Portal 2″, i vilket enspelarläget tog slut alldeles för snabbt enligt mitt tycke. Så just nu går ”Want you gone” på repeat och en companion cube virkas för fullt! Ska man nörda så ska man göra det på riktigt.

Mr Saturn amigurumi

E3 har passerat, och trots att min kropp var redo visades det till största del upp spel och konsoler som vi redan visste om, och varken datum eller priser satts på någon av dem vilket ledde till besvikelse för min del. Vem bryr sig om Nintendo krystar fram ytterligare ett ”New Super Mario Bros”? Jag hoppas att de ser ironin med ”New Super Mario Bros 2″; ett spel där Marios största uppgift är att håva in så mycket pengar som möjligt.

Men allt från Nintendos sida var inte skräp. Demonstrationen av ”Paper Mario: Sticker Star” var ett av guldkornen som stack ut på mässan enligt mig, och jag kan knappt vänta tills jag får chansen att sega mig igenom ytterligare ett spel i ”Paper Mario”-serien som om det inte fanns någon morgondag.

På tala om ingenting så heter figuren på bilden Mr. Saturn och kommer från Mother-serien, som jag virkade för ett tag sedan. Jag hade lite vitsigt tänkt att skriva ett inlägg om honom på mors dag, men det sket sig. Efter att ha lyssnat på avsnitt 35 av Spelberget så kom jag på att jag borde göra honom färdig, med hårstrå och allt. Tack Spelberget för att ni räddade Mr Saturn från säker bortglömdhet i amigurumi-kyrkogården! Jag kanske borde döpa om min blogg till amigurumiberget…?

Kategori Programmering, Spel

Kommentarer (6)

SpeLinnea 25/6 - 2012, 18:01

Fett jävla grattis och superbra jobbat att du kämpat igenom terrortentor och sånt!

Paper Mario på 3DS ser riktigt lovande ut, jag kommer lätt skaffa det. Trots att jag inte kört ett enda(!) av de föregående.

Gud vad kul att du lyssnar på oss! Mr Saturn blev superduperfin, jag tror minsann jag också måste virka mig en! :D Riktigt bedårande.

P.s Jag har letat efter den nyansen av färg länge, vet du möjligtvis vad den heter och vilken garnsort det är?

Annie 25/6 - 2012, 19:03

Tack så mycket, hatar att både skriva rapport och att redovisa inför folk så den sista kursen var verkligen en pärs då vi var tvungna att göra båda. Men det var lätt värt ett PS3 : ) Frågan är bara vad man ska skaffa för fler spel?

Klart jag lyssnar på er, det är er och Gaminggrannar som jag alltid håller stenkoll på i min feed^^

Ja, Mr. Saturn blev faktiskt ganska söt med tanke på att han egentligen ser ut som en stor hudklump. Garnet heter Paris och är från Drops (färg 61), vilket råkade vara den perfekta Mr Saturn-färgen. Har inte gjort iordning mönstret än, men skulle du vara intresserad av att använda det så kan jag skriva ner det åt dig!

SpeLinnea 26/6 - 2012, 14:16

Jag är likadan, redovisa i tal är verkligen inte min grej, jag kommer alltid på allt jag skulle sagt efteråt! Även om det går bra i slutändan ändå så är det stor press på en.

Jaa, lätt värt ett PS3! Little Big Planet kan jag rekommendera, liksom Flower, Okabu och Jorney. Jorney har jag inte spelat själv ännu, men det tilltalar mig ändå.

Aaah, ljus persika! Det är den färgen jag letat efter ”hela mitt liv” eller iallafall den senaste kvarten. Haha. De färger jag behövt till ljus hudfärg har varit så solkiga och beiga. Det står det passar 5mm stickor, men lär mig aldrig vad det motsvarar i virknål?

Mönster lär nog inte behövas, han är så blobbig och fin att det inte lär vara några problem att virka ihop honom. :D

SpeLinnea 26/6 - 2012, 20:03

Kunde inte hålla mig, så jag sprang till garnaffären som turligt nog hade färgen! Kör på virknål tre och har börjat på kroppen. Mr Saturns kropp är iallafall redo snart! :D

Annie 27/6 - 2012, 23:02

Little Big Planet har jag varit nyfiken på länge, så det blir nog ett köp så småningom! Ett spel jag också kikat lite på är Katamari Forever, då jag aldrig spelat ett Katamari-spel (gasp!). Tyvärr verkar det vara ganska slut överallt, så det får bli till att importera : )

Jag använder alltid virknål 3.5 och så även till det garnet, då jag tycker att större respektive mindre virknålar är så fumliga (eller rättare sagt, jag är fumlig med dem…). Lär mig aldrig heller det där med stickstorlek, jag brukar istället gå på garnets längd/vikt och hoppas att det blir bra. Lova att visa mig honom när han är klar! : D

Sida 1 av 212»
Vad vill du säga?