10 Mar

Massa macaroons

10/3 - 2012, 17:10


Macaroons, macaroner, macroner, makroner… Vad de än heter så är de himla fina (ej att förväxlas med makaroner). Mormor och jag har försökt baka macaroner några gånger, men inte lyckats. De har blivit goda, men inte så snygga.

Förra fredagen så testade vi ett nytt recept igen, denna gång från Macaronica. Vi testade även att använda mandelmjöl (köpt på Maxi i Kalmar, märket hette Risenta) istället för att göra eget mandelmjöl, och sen testade vi förstås min macaroonmatta som jag fick i namnsdagspresent. Resultatet ser ni här brevid! Helt perfekta, och dessutom väldigt goda.

Macaronmattan då? Jo, den fungerade finfint – men den största fördelen med den var nog att alla macaroner blev lika stora. Vi gjorde några på bakplåtspapper också, och de blev precis lika bra som de på silikonmattan…men som sagt, det är ju lite svårt att få alla lika stora på vanligt bakplåtspapper, om man inte ritar ut cirklar för hand.

Om det var ren tur att de blev så lyckade eller om vi faktiskt hittat ett recept som passar oss återstår att se. De tog slut snabbt, så mormor och jag får nog baka en sats till inom snar framtid! Nästa steg är ju såklart att smaksätta smeten; apelsinmacaroner med chokladfyllning kan ju inte bli fel…

Kategori Bakning

Kommentarer (3)

Ella 10/3 - 2012, 22:39

WOW vad snygga!!! är sjukt impad. Jag har bara gjort med egenmald mandel och inte orkat skålla dem, så de blir lite brunprickiga och inte lika släta. säkert lika kott men inte lika snyggt. :) Ska nog testa det där receptet nästa gång, jag är inte helt nöjd med mitt! :) Mina favvosmaker hittills har varit hallonkräm eller citronkräm. (smörkröm). Citronen har varit allra mest poppis bland de som fått äran att smaka. :D

Annie 10/3 - 2012, 23:04

Vi har testat några olika recept, både Leilas och Hello Sugars, men detta var första gången de blev som de ska vara (tror jag!). Annars har de spruckit och varit ihåliga. Men testa det receptet, och hör av dig med resultatet : )

Krämen jag har mellan mina är samma kräm som Leila har i sina nutella whoopies. You can’t go wrong with nutella! Har testat med citronkräm också, men det blev nog lite för mycket citron i den…vi får byta smörkrämsrecept med varandra nån dag!

Macaronica 10/3 - 2012, 23:27

Vad snygga de blev, ser helt perfekta ut!
Roligt att receptet funkade för er! :-)

Vad vill du säga?