25 Jan

Rosie har flyttat in hos mig!

25/1 - 2012, 14:59

Nu är hon äntligen färdig. I somras bestämde jag mig för att göra min första egna amigurumi föreställande Rosie från Animal Crossing, men när jag skulle sätta ihop henne tyckte jag att hon blev alldeles för stor, och sen dess har hon stått halvfärdig i bokhyllan.

För några veckor sedan bestämde jag mig för att göra en mindre version, och nu är hon färdig. Hon blev väl sådär, jag lyckades inte få öronen och ansiktet helt rätt. Brodering och filtklippning är inte min grej… Men man ser ju vem det är, och det måste väl vara ett plus?

Den stora Rosie står däremot fortfarande kvar i bokhyllan…

Proportionerna är jag ganska nöjd med, trots att hon fick ett mindre huvud än jag tänkt. Djuren i Animal Crossing verkar få större kroppar (eller mindre huvuden?) i varje nytt spel som kommer ut, så jag får väl säga att det är Rosie från spelet som kommer ut i år…

Började virka Punchy igår, han blir nog bättre än Rosie. Det är ju det bästa med detta mönster; alla katter i Animal Crossing har ju samma form, så man kan göra vilken katt man vill genom att bara byta färg på garnet. Sånt gillar vi.

När jag gjort några stycken och renskrivit mönstret hamnar det förmodligen på Etsy. Är sugen på att göra några bell-påsar eller fossiler också och slänga med i mönstret, men vi får se!

Från det ena till det andra. Här kommer en kort och bildfylld pdf om hur man gör osynliga minskningar (invisible decrease) i virkning. Mycket användbar teknik att kunna! : )

För övrigt är jag väldigt förkyld just nu. Tyck synd om mig.

Kategori Virkning

Kommentarer (4)

SpeLinnea 25/1 - 2012, 17:42

Jag tycker hon blev jättefin! Trots att jag inte tål Animal Crossing. Det slutade alltid med att jag skickade hatbrev till folk i byn, de var så fejkade och jobbiga. :(

Osynliga minskningar äger! Gör dom alltid, de är amazing. Fin pdf!

Annie 25/1 - 2012, 18:25

Jag älskar Animal Crossing-serien, det är så skönt att bara kunna lulla runt och samla fossiler eller vad man nu vill. Det tråkiga är när man betalat av allt på huset och när grannarna upprepat sina dialoger tusen gånger, man tappar lätt lusten att spela då.

Jag brukar också plantera för många blommor, och till slut blir det en börda att spela bara därför att man måste vattna allt… Föredrog GC-spelet, där man tydligen planterade plastblommor.

I GC spelet kunde man sätta upp skyltar utanför grannarnas hem, på vilka man kunde uttrycka sina känslor för sina grannar. Hoppas att det nya spelet återinför skyltarna!

Osynliga minskningar är bäst. : )

Ella 25/1 - 2012, 19:27

Ååååh jättefin!

SpeLinnea 27/1 - 2012, 23:12

Glömde säga att jag tycker synd om dig och krya på dig!

Jag har börjat med min mariokub nu! Min teori med att köra fyrkant imb-rad, fyrkant fungerar, det blir nog riktigt fint.

Vad vill du säga?