Eftersom det är sista dagen på året idag så tänkte jag dra en liten redovisning av hur det gått mitt första (halv) år på Etsy. För er som inte orkar läsa längre än hit här kommer en summering:

Det har gått bra.

Väldigt bra faktiskt, bättre än jag förväntat mig. Pengarna gör sin del, men mest glad är jag nog för att folk verkar tycka att det jag gör är bra. Det får mig att vilja fortsätta skriva ner mina mönster, och just nu har jag så mycket idéer till virkmönster att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Måste lära mig virka kuber någon dag…

Men Etsy-affären har en downside också. De senaste två veckorna har tre personer hört av sig och undrat vart deras virkade okarinor är någonstans. Jag vet inte hur jag kan göra det tydligare att det bara är ett mönster jag säljer – jag nämner ordet ”pattern” nio gånger i texten, varav en gång i rubriken.

Om man inte läser igenom texten innan man köper något så får man skylla sig själv kan jag tycka, samtidigt som jag på något sätt tycker synd om dem. De saknar ju uppenbarligen verklighetsuppfattning, eftersom de tror $5 (ca 35kr i dagsläget) är ett rimligt pris för en grej som tar 4 timmar att göra, vilket skulle ge en timlön på 8,75kr. Dra av kostnaden för materialet och Etsys annonsavgift på det och jag går back. För att inte nämna frakten…

Men mina kunders läskunskaper eller verklighetsuppfattning är inget som jag kan ändra på, och så även nästa år. Ikväll blir det god mat och film/tvspelsmys hos min kille, det blir nog lite Super Smash bros. Pax för Sheik och Mr. Game&Watch!

Kategori Annat, Virkning

Kommentarer (6)

SpeLinnea 1/1 - 2012, 12:21

Whoah! Det är ju hur mycket pengar som helst! Mycket välförjänt förstås! Det här med att folk inte kan läsa är ju helt otroligt. Dels det och att ingen tycker hantverk ska kosta.

Att virka kuber är inte svårt, du bara köttar fram och tillbaka till du har en fyrkan. Gör fyrkanter tills du har alla sidor på kuben. :)

Fick idén häromsistones att försöka göra en stor fotpall/puff i form av mariofrågeteckenblocket. Vi får se. :D

Annie 1/1 - 2012, 15:40

Tyvärr har jag ingen aning om vart pengarna tar vägen, känner mig inte ett dugg rikare : ) Vi får väl se hur det går de närmsta månaderna, antar att köphysterin kring jul bidragit en hel del till min förtjänst under november/december.

Mjoo, men den sortens kub jag vill lära mig att virka är gjord helt med varv, precis som kuben till Wolfdreamers eldblomma. Det står ju i beskrivningen hur man ska göra, så det är väl bara att sätta igång…. ; )

Häftig idé :D Berätta om och när du sätter igång att göra den!
…men du får se till att använda ett jevvlit tjockt garn, annars kommer den lagom bli färdig till din 50-års dag!

SpeLinnea 1/1 - 2012, 19:51

Ett mycket välkommet tillskott iallafall! Kan man ta ut sin vinst när man vill eller sker det månadsvis eller hur fungerar det egentligen?

Ahaaa! Vad häftigt, har aldrig tänkt på att man kan göra så. :D

Hahaha, ja jag lär ha världens tjockaste garn. Eller nöja mig med en rätt liten puff. :D

Annie 1/1 - 2012, 20:18

Det är det verkligen! : ) Pengarna trillar in på Paypal eftersom jag bara har Paypal-betalning, och dem kan jag föra över till mitt konto när jag vill. En gång i månaden får man en räkning från Etsy för alla annonsavgifter, och den kan man välja att betala hur man vill. Paypal tar ju också en avgift för transaktioner, men den avgiften drar de direkt när man tar emot pengarna. Är du sugen på att börja? :D

Nu har jag virkat en liten kub. Den är ganska skev, men den har iallafall fyra hörn! I’m getting there :D Tyckte det verkade smidigt att kunna virka allt i ett stycke, eftersom montering är det värsta jag vet.

Men om du ska ha den som en fotpall kanske man ska ha en hård ”grund” i den och stoppning runtom, så att den inte sjunker ihop? Om man bara har stoppning så blir den nog platt ganska snabbt efter några användningar! Vore awesome om man kunde använda den som fotpall och förvaringsutrymme (hur nu det ska gå till)! :D

SpeLinnea 1/1 - 2012, 22:26

Det låter lockande faktiskt. Att sälja mönster framför allt. Vore fint att se fler människor göra gubbar man själv ”kommit på”. Känns det inte riktigt coolt?

Nu kom jag på ett tredje sätt att göra en kub! (Du kanske redan tänkt på det, but still.) Man virkar fram och tillbaka så det blir en fyrkant, sista vändan på fyrkanten gör man i ymb så det ”viker” sig, så gör man en till fyrkant på samma vis, tills man har fyra. Då blir det bara två ”lösa” sidor att virka sen och sy fast.

Men jag håller helt klart med om att monteringen är det tråkigaste! Fan, när man har många armar och ben och skit är det ett helvete. :D

Ja, jag tänkte om man kanske köper en gammal fotpall på loppis och liksom klär om den, kanske? Omg, which made me find this! http://glademade.files.wordpress.com/2009/09/a28.jpg Lätt man måste göra marioblockspallar! :D

Ååh, Ikea har ju perfekta!!1 http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50109309/

Nu blir jag excited. :D

Sida 1 av 212»
Vad vill du säga?