24 Dec

”This is Nighthawk, over!”

24/12 - 2011, 23:52

Så, då var man några prylar rikare och några fattigare. Det är en konstig tradition när man tänker efter, att köpa saker till andra människor och förvänta sig att de gör samma sak tillbaka. Vissa lägger ut hur mycket pengar och engagemang som helst, och andra svänger runt macken och köper en Aladdin-ask påväg till julmiddagen.

Vissa tar julklappar för givet, andra blir glada om de så bara får ett julkort. Vore det inte bättre om alla köpte vad de ville ha, om de nu vill ha något, själva istället? Är det överraskningsmomentet vi egentligen vill åt, det där lite hemlighetsfulla? Köpmani eller inte, det är mysigt med jul.

Egentligen så skulle jag vilja göra fler julklappar själv, kanske sticka den där fuskollen eller mössan som annars kostar 99:- att köpa på Lindex. Men av bristande kunskap i hantverk och framför allt tidsbrist väljer man att köpa den där mössan istället.

Jag försöker istället göra paketet i sig speciellt, så att det syns att någon lagt ner omtanke på presenten på det sättet. Ibland blir det bra, ibland blir det mindre bra, men så är det ju med hantverk också. För en mössa ska väl ha två öppningar, eller…? Det får nog bli ett pannband istället.

Samtidigt, det är lite svårt att till exempel ”göra” en dvdbox med säsong 1 av ”Allo Allo” (nedladdning räknas inte som handgjort). Ganska ofta så slår affärsköpta presenter handgjorda presenter på fingrarna. Men det bästa med julen är nog ändå att det är fullt acceptabelt att äta kakdeg med sked, till skillnad från de elva övriga månaderna.

Kategori Annat

Kommentarer (1)

Jonathan 25/12 - 2011, 15:05

Jag skulle vilja säga att en handgjord julklapp är en med mer tanke (och omtanke) bakom. Det är lätt att gå in i närmaste (nät)butik och köpa något och sedan inte tänka mer på det, men att göra något eget är mycket svårare. Är lite ledsen att jag inte gav dig något jag själv gjort i år, men du kanske får det till din födelsedag kanske?

Blev också glad när jag bland mina bokmärkta RSS-flöden läste titeln ”This is Nighthawk, over!”. :)

(OBS! min första kommentar här! ^___^)

Vad vill du säga?