Detta är det nördigaste jag har virkat än så länge. Vad fasen är detta för kattklump då, frågar ni? Det är Octocat! Han är maskot för versionshanteringssystemet GitHub, och är en katt med åtta armar. Så enkelt är det. Klicka på bilden för att se massa olika Octocats!

Funderar på att ge honom några morrhår, det har han faktiskt på illustrationerna. Någon som vet vart man får ta i svart ståltråd, eller kan man måla ståltråd med svart färg? Det sistnämnda är jag lite skeptisk till, färg kanske inte fastnar ståltråd så lätt…? Om någon har nåt tips så hör av er! : )

Jag ska maila GitHub och fråga om jag får ge ut eller sälja mönstret. Inte för att det kommer bli nån rusning efter det direkt, men om mönstret kan glädja någon virkande programmerare där ute så är jag glad.

Jag har ett annat, hemligt virkprojekt på gång som ni förmodligen får se nästa vecka. Varför är det hemligt? Det är också hemligt!

…Godkänd i Webbutveckling med PHP. Woho! :D

Kategori Programmering, Virkning

Kommentarer (6)

SkumTOMten 3/11 - 2011, 15:24

Modellfärg bör ju kunna fasta på ståltråd utan problem. Typ Humbrol.

Jättefin octocat förresten! Vad blir nu det på svenska… Bläckkatt? Åttaarmad katt? Kattfisk… en direkt översättning av det blir ju catfish. : O
Vissa borde permanent berövas av rätten att tänka (jag).

Kul att du blev godkänd, men det var väl ingen som trodde något annat, eller?

Annie 3/11 - 2011, 15:50

Ja just det, du är ju färgexpert, det hade jag glömt : ) Hur blir det när man målat ståltråd och sen böjer den då? Inte för att jag ska göra det, men det kanske flagnar upp…?

Tack! Jag vet faktiskt inte vad den skulle heta på svenska. ”Octo” i betyder ju ”åtta”, så ”åttaarmad katt” tycker jag är mest korrekt. Vi svenskar har ju döpt bläckfisken efter en annan egenskap som inte har med dess åtta tentakler att göra! Men vem vet, Octocat kanske också sprutar ut bläck när den känner sig hotad? Något som är helt säkert är att Octocat-ungar kallas för ”Octopussycats” : )

Med tanke på att jag fick komplettering i den andra kursen så avstår jag att svara på din fråga… xD

SpeLinnea 3/11 - 2011, 23:19

Södekatt! Jag har tyvärr ingen aning om vem det är, förrän du sa det. Men den är likväl fin!

Jag målade ståltråd svart med en posca-penna. Sån fastna på allt-penna alltså. Men det finns svart ståltråd också, jag köpte på Panduro efter att ha tröttnat på att måla ståltråden. :) Det var billigt också, kanske 25 kr.

Annie 4/11 - 2011, 00:23

$SpelLinnea: Samma sak med dig och Wadadon för min del : ) Tack!
Otroligt nog har han lite svårt att stå bra, trots att han har åtta ben (varav sju på marken) att välja bland.

Varför finns inte Panduro där jag bor?? Orättvist! :( *letar pennor*

SkumTOMten 4/11 - 2011, 04:48

Ja det lär ju bli så att färgen spricker om man böjer tråden. Bara man böjer först och målar sedan så ska det väl inte vara några problem. : )

Nu ha’ nå’n ‘racka, ta’tt min åttakatt,
den ska ja’ nacka, innan ja’ få’ fnatt
men ja’ få’ nå’ backa, nu ha’ den jäveln dra’tt
å så uti backa, fick ja’ katten fatt.
Nu så vill ja’ tacka å lyft’ min svarta hatt

^
|
Det är vid sådana tillfällen man börjar fundera på att gå och lägga sig.

Sida 1 av 212»
Vad vill du säga?