25 Okt

Minirecension av munkmaskin

25/10 - 2011, 15:41

För några veckor sedan fick jag hem mitt munkjärn från Netonnet (Centurion Donut Maker), och eftersom det var helt omöjligt att hitta ett vettigt utlåtande om denna maskin på internet så känner jag min plikt att skriva en liten review.

Jag har länge tänkt att köpa ett elektriskt munkjärn, men har aldrig sett det i svenska butiker förens i slutet av september. Jag hade väl inga höga förväntningar på maskinen direkt eftersom jag inte hittade några recensioner alls, men jag blev positivt överaskad och jättenöjd med mina första munkar!

Den enda nackdelen jag kan komma på är att de blir mer gräddade på undersidan än på ovansidan, så ovansidan blir mycket blekare, men vad gör det när man ändå ska täcka dem med glasyr? De blir ju jämnt bakade ändå.

Jag använde receptet som följde med i paketet, och det blev riktigt goda! Inte fastnade de i maskinen heller. Receptet var lite klurigt skrivet med koppar som mått (engelska och amerikanska ”koppar” är olika stora, var försiktiga när ni översätter recept), så här är receptet i PDF-format med deciliter istället. Munkarna blir verkligen minismå, och det tycker jag är bra, för då kan man ju äta ännu fler (eller hur?).

För mig som tycker om ”brödiga” munkar mer än friterade och gärna tar om fikabröd när det bjuds så var det ett riktigt bra köp. Maskinen är helt klart prisvärd, och nu vet alla vad jag kommer bjuda på om vi ses live nån gång ; )

Kategori Bakning

Kommentarer (11)

Ella 26/10 - 2011, 02:51

Har du gjort dem på bilden?? Galet fina! *bjuder in mig själv*

Annie 26/10 - 2011, 10:44

Yes det har jag, och du får gärna komma och smaka om du är här i krokarna nån gång :D

susanne 4/1 - 2012, 18:26

Jag fick hem idag exakt samma munkmaskin som du fast Utan recept så jag blev så glad när jag hittade ditt. Tack

Jennie 26/3 - 2012, 14:05

Detta är ju helt underbart!
Var någon som skrev nåt om munkmaskin på fb, så var bara tvungen och googla.
Får bli en tripp till netonnet i morgon =)

Jugge 20/4 - 2012, 15:53

Går dom att frysa in…..och isåfall blir dom ok när dom tinat

Sida 1 av 212»
Vad vill du säga?