27 Sep

Tre kändisar, en kund och måsten.

27/9 - 2011, 23:51


Mina tre Pikmins är riktiga kändisar nu. Jepp, alla på internet har hört talas om dem vid dethär laget, mest tack vare snälla Ella och SpeLinnea (tyvärr så får du inget rim, de enda rim på ”Linnea” jag kom på var ”bokrea” och ”filea”…ja, du hör.). Pikmins på Loading.se, på Twitter och på bloggar…nu är det bara direktmeddelande till Shigeru Miyamoto kvar. Ett stort tack ska ni ha, varsågod ta varsitt!

För övrigt så har jag blivit med kund, så jag leker css-detektiv på kvällarna. Webbshoppen ska bygga på WordPress har jag som tanke, men vad ska man använda för e-handelslösning? Har kollat lite på WP eCommerce, men jag har fortfarande inte bestämt mig. Det är ju svårt att veta vad som är bra och vad som är dåligt i denna djungel av ehandelslösningar, speciellt när man aldrig använt något förut.

Att arbeta mot kund är fan så mycket roligare än att bygga vidare på sin loginfunktion från Labb 1 och 2 i PHP-kursen. Det är svårt att få motivation att sitta vid skolarbetet ibland, speciellt när det går riktigt, riktigt dåligt. Ordet databas framkallar ångest, det är så mycket som kan gå fel. Men man måste ju ta tag i det nån gång. För att försöka hålla motivationen levande så belönar jag mig själv när jag nått ett delmål, och kodar in glada små meddelanden till mig själv som ska skrivas ut när delmålet nåtts. Här är kvällens. Hur gör ni andra studenter för att inte deppa ihop när era måsten lägger sig på hög?

Och sen planerar jag att impulsköpa en Donut Maker från Netonnet. Jag ska bara tänka på det lite först… (Kanske när jag fått godkänt på Labb 3?)

Kategori Programmering

Kommentarer (1)

Andreas 17/11 - 2011, 13:38

Ang. hur man håller motivationen uppe när man pluggar/kodar. När jag kört fast och det går segt brukar jag ta fram Applying UML and Patterns och läsa några kapitel och kika lite på domänmodeller, då brukar motivationen komma tillbaka =)

Vad vill du säga?